НОВИНИ

На Вінниччині поліція конфіскувала снотворний мак прямо із присадибної ділянки

18.07.2020 12:09
5f116536099aa

У селі Флорино Козятинського району дільничний офіцер поліції на присадибній ділянці виявив у 54-річної місцевої жительки 495 рослин снотворного маку. За словами правопорушниці, мак вона вирощувала для власних потреб. Рослини вилучили та направили на експертизу. Про це повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Вінницької області, пише agronews.ua.

Як йдеться в повідомленні, за фактами незаконних посівів або вирощування снотворного маку чи конопель поліцією розпочаті кримінальні за ч. 1 ст. 310 КК України. За такі правопорушення передбачено до трьох років обмеження волі.

Заголом, з 1-го червня на території області проводяться оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на виявлення та вилучення незаконних посівів нарковмісних рослин. За цей період працівники поліції вилучили понад 6 000 заборонених рослин.

Як розповів т.в.о. начальника управління протидії наркозлочинності Ярослав Дьомов, протягом практичного етапу, який триває з 16 червня, на території області поліцейськими задокументовано 67 фактів незаконних посівів нарковмісних рослин, з них: 33 – маку, 34 – конопель. З незаконного обігу вилучено понад 5 200 рослин маку та майже 1000 – конопель.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: