НОВИНИ

На Вінниччині побудували цех фруктових наповнювачів за 6 млн євро

15.12.2020 09:32
overlay-1446016377

На Вінниччині на фінальну стадію вийшло будівництво нового виробництва фруктових наповнювачів. Потужності нового цеху дозволять виробляти близько 4 тис. тонн продукції. Вартість проєкту складає близько 6 млн євро, йдеться в Аналітичній довідці про соціально-економічний розвиток Вінницької області за січень-жовтень 2020 року Вінницької обласної державної адміністрації. Про це повідомляє agronews.ua.

Планове введення в експлуатацію підприємства – кінець грудня 2020, початок 2021 року. Будівництво нових потужностей розпочала з червня 2019 року група компаній, які об’єднані під TM FRUKTONA. Компанія спеціалізується на вирощуванні, збиранні, переробці та продажі свіжих і заморожених ягід, фруктів, овочів та їх похідних, грибів та зерняткових.

Частину коштів вінницьким підприємцям було надано у рамках спільної програми з ЄС та Європейським інвестиційним фондом для підтримки українського бізнесу.

“Виробництво фруктових наповнювачів дозволить поглибити переробку ягід та фруктів, що в свою чергу підвищить рентабельність виробництва та зменшить її сезонність. Фруктовий наповнювач має підвищений вміст цілісних ягід, які рівномірно розподілені по всій його масі. Застосовується в кондитерській промисловості, виготовленні заморожених напівфабрикатів, молочних продуктах, виробництві дитячого харчування. Новітнє обладнання австрійського виробництва ZETA дозволить виготовляти 4500 тонн/рік фруктових наповнювачів”, – повідомляє пресслужба компанії.

Також на підприємстві планують започаткувати виробництво дитячого харчування та сублімаційну сушку фруктів.

“Сублімація – це випаровування льоду у заморожених продуктів без переходу через рідкий стан рідини під дією вакууму. Виробничі потужності дадуть можливість випускати до 3 тон продукції за добу”, – йдеться у повідомленні пресслужби.


Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: