НОВИНИ

На Вінниччині планують виготовити найбільший в країні малиновий пиріг

05.07.2021 17:39
3

На Вінниччині під час фестивалю «МалинаФест» у Северинівській громаді спечуть найбільший в країні малиновий пиріг. Цим хочуть популяризувати як економіку громади, так і її туристичний потенціал. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

«Северинівська громада Жмеринського району – це один із осередків садівництва і ягідництва нашої області. Аби підтримати місцевих аграріїв, ми вирішили поєднати їхню «солодку» спеціалізацію з культурною програмою, запросити людей, щоб вони побачили чудові місцеві краєвиди. Тому вирішили провести тут обласний фестиваль малини. Цим хочемо популяризувати як економіку громади, так і її туристичний потенціал. Тому родзинкою фестивалю стане встановлення національного рекорду – тут спечуть найбільший в країні малиновий пиріг», – повідомила начальник управління культури та креативних індустрій Вінницької ОДА Ольга Дернова.

За її словами, фестиваль відбудеться у с. Чернятин Северинівської територіальної громади 17 липня. Дійство розпочнеться о 17.00. Крім «рекордного» малинового пирога, яким пригощатимуть гостей фесту, місцеві господарства улаштують виставку-продаж плодово-ягідної продукції і посадкового матеріалу.

Окрім того, на фестивалі працюватимуть дитяча, фото- та фудзони. Гостям фесту запропонують позмагатися у вправності в волейболі, футболі на воді та інших водних видах спорту, покататися на каяках і каное.

Також у програмі фестивалю передбачена концертна програма, гостями якої стануть переможець талант-шоу Олександр Онуфрійчук та гурт «Експромт».

Нагадаємо, що на Запоріжжі створили величезну картину з черешень.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: