НОВИНИ

На Вінниччині начальник податкової вимагав у фермера 50 тис грн

23.04.2021 18:07
dpznrf_1_650x410

50 тис. гривень за непроведення податкової перевірки – саме у таку суму оцінив «свої послуги» начальник одного із відділів управління податкової служби на Вінничині. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, пише agronews.ua.

За попередньою інформацією, правоохоронець вимагав гроші від директора одного з фермерських господарств Вінницької області за непроведення податкової перевірки, а також за ненарахування штрафів у сумі близько 10 млн грн за, нібито, несплату податків.

22 квітня 2021 року слідчі ДБР, в порядку ст. 208 КПК України, затримали 50-річного податківця у службовому кабінеті під час отримання зазначеної суми.

Наступного дня йому повідомили про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України). Наразі до суду подано клопотання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу.

У разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснює Головне слідче управління ДБР, оперативний супровід – Головне оперативне управління ДБР, процесуальне керівництво – Офіс Генерального прокурора.

Нагадаємо, що СБУ викрила схему «кришування» вилову креветки в Чорному морі.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: