НОВИНИ

На Вінниччині фермер вирощує органічні овочі

30.03.2021 18:34
fruktyi-ovoschi-rossii-photo2(1)

На Вінниччині агроферма вирощує органічні овочі. В компанії вирощують чотири види овочів з борщового набору – по два сорти капусти, моркви, буряків та цибулі. Вони ростуть на 300 га ріллі, розташованих поблизу селища Сутиски, неподалік від Вінниці. 20% полів – із крапельним зрошуванням. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

«Ми вирощуємо чисті овочі четвертий рік. Наші принципи полягають у збереженні природного багатства землі та бізнес-можливостях людини. У 2019 році наша компанія започаткувала екологічно чистий бренд продукції Organic-D, а вже через рік лабораторна сертифікація Prime Lab Tech підтвердила, що кількість нітратів в урожаї нашої моркви, наприклад, у 17 разів нижче за норму, а 86% з усіх дозволенних видів пестицидів не виявлені взагалі», – повідомив директор товариства Вадим Кричковський.

Для того, щоб розпочати співпрацю з міжнародними продуктовими торговими мережами, компанія пройшла перевірку і отримала сертифікат Global GAP. Це міжнародний стандарт безпеки продукції та її повного циклу вирощування, починаючи від землі та посівного матеріалу.

«Запорукою природного росту наших овочів є натуральне добриво, отримане шляхом переробки відходів тваринництва. Добриво виробляється в інноваційній біогазовій станції свинокомплексу «Субекон», розташованого поруч. Способом анаеробного зброджування залишків тваринного виробництва знищуються патогенні мікроорганізми. Даний метод агрономічного прийому дозволяє збагатити ґрунт гумусоутворюючими кислотами і тим самим сприяє активному відновленню родючості землі», – розповів Кричковський.

Завдяки цьому, додав він, овочі насичені корисними мікроелементами та абсолютно безпечні. А сучасне овочесховище ємністю 3 тис. тонн з рівномірним розподілом повітряних потоків у приміщеннях та озонуванням, забезпечує їх ідеальний стан аж до того моменту, як вони потраплять на стіл споживачів.

Нагадаємо, що на Київщині майже 2000 фермерів вирощують органічну продукцію.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: