НОВИНИ

На Вінниччині дві агрофірми понад 3 роки ділять землю

18.04.2019 17:55

Вже кілька років у Вінницькій області два агропідприємства «воюють» за земельні ділянки, які не можуть поділити. Наразі справа дійшла до судів, тож остаточне рішення винесуть лише після довготривалої тяганини. Про це повідомляє vinnitsa.info.

Мова йде про два сільськогосподарських товариства. Одне з них ТОВ «Щедра нива», яке працює на території Кропивнянської сільської ради з початку 2000-х років. Інше — ТОВ «Овочі Заріччя», прийшло на територію сільської ради у 2016. Тоді ж і почалися перші конфлікти.

За словами директора ТОВ «Овочі Заріччя» Дмитра Корнійчука, як тільки вони почали працювати, голова сільської ради одразу ж викликала поліцію через те, що представники фірми розклеювали оголошення про оренду землі. На його думку, такі дії є псуванням комунального майна.

«Я вважаю, що це було здійснено з метою перешкоджання діяльності нашого товариства в даному селі, оскільки товариство «Щедра нива» побачило у нашому товаристві конкурента і вже втрачало свої монопольні позиції», — пояснив Дмитро Корнійчук.

Не зважаючи на неприємний інцидент, договори з пайовиками, за словами директора підприємства, вдалося укласти. Проте до 2018 року зареєструвати їх не було можливості.

Черговий конфлікт між підприємствами стався тоді коли фірма «Овочі Заріччя» вирішила встановити межі на орендованих земельних ділянках. Саме тоді представники «Щедрої ниви» приїхали на місце події разом з головою сільської ради та викликали поліцію.

«Під час встановлення меж і виконання цієї роботи на поле приїхав директор ТОВ “Щедра нива” разом з сільською головою. Вони перешкоджали нам проводити роботи та блокували техніку. Ми запропонували їм подивитися усі документи, але вони відмовилися після чого було викликано екіпажі поліції» — розповів директор ТОВ «Овочі Заріччя» Дмитро Корнійчук.

Але пан Бондарчук вважає, що представники «Овочів Заріччя» перш ніж встановлювати межі земельних ділянок, повинні були попередити їх та представників сільської ради. Тоді б не довелося викликати поліцію та й самого інциденту вдалося б уникнути.

Конфліктні ситуації вичерпалися, проте обидві фірми очікують офіційних рішень суду, щоб нарешті врегулювати ситуацію згідно з законом. Що ж до ймовірних провокацій чи захоплення землі, то підприємці переконують, що такого не буде. Працюватимуть виключно в правовому полі.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: