НОВИНИ

На узбережжі Північного моря почали вирощувати тропічні фрукти

12.03.2019 11:19

Експеримент стартував у січні минулого року. Вчені Wageningen University & Research в Нідерландах зібрали перший урожай бананів, вирощених у теплицях. Експеримент з вирощуванням бананів стартував в січні минулого року в теплицях експериментальної ферми Unifarm в Вагенінгені за участю університетських фахівців, пише AgroPortal.

Вирощування проходило на двох типах субстратів: кокосовий торф і кам’яна вата. Технологія дозволяє вирощувати банани без заселення грунту агресивними грибами і попереджати такі хвороби, як фузаріозне в’янення рослин.

За словами професора Герта Кема, експерта по тропічним рослинам, експеримент виявився дуже успішним.

«Бананові рослини дуже добре ростуть на субстраті з кокосового торфу і кам’яної вати із застосуванням тільки живильного розчину. Перевага вирощування на субстраті полягає в тому, що поживні речовини можна оптимізувати під потреби культури. Також наш голландський банан не потребує контролі над хворобами, що робить вирощування більш стійким, ніж в традиційних виробничих зонах», — сказав він.

У теплиці посаджено шістдесят рослин, за якими ведеться спостереження.

«Одна з речей, яку ми дізналися, полягає в тому, що щільність рослин в даний момент дуже висока. Ми збираємося відрегулювати щільність посадки, щоб банани отримували більше світла і швидше дозрівали», — каже Герт Кема, відзначаючи, що вчені планують розробити надалі спеціальні тепличні сорти.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: