НОВИНИ

На українських ринках вже з’явилися місцеві овочі

31.03.2021 18:08
ovoshchi-redis-ogurets

У Херсоні на ринках масово продають місцеві огірки та редиску, помідорів ще немає. Про це повідомляє Укрінформу, пише agronews.ua.

Огірки на херсонських ринках можна придбати по 65 грн за кг, редиску – по 30-50 грн, помідори по 28-50 грн, помідори чері – по 65 грн за кг. Ціна коливається в залежності від якості овочів. Як пояснюють продавці, молоду білокачанну, цвітну капусту везуть з Узбекистану, помідори – з Туреччини, молоду картоплю з Азербайджану. Огірки та редис – місцеві.

Продавець на одному з ринків у Дніпровському районі Херсона розповів, що перепродає огірки з села Великі Копані, де вирощують ранні овочі, які реалізують, зокрема на найбільшому на півдні України гуртовому овочевому ринку «Нежданний». Слід зазначити, що на вирощуванні ранніх овочів в області спеціалізуються переважно дрібні сільгоспвиробники.

«Помідорів місцевих на ринку нема. Редиска уже давненько у нас йде, пішла пекінська капуста, хто опалює теплиці, мають огірок», – розповіла голова Великокопанівської сільської територіальної громади Валентина Костенко.

Нагадаємо прогноз цін на сезонні овочі та фрукти.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: