НОВИНИ

На українських прилавках побільшало фейкових молочних продуктів

04.02.2019 13:29

Асоціація виробників молока (АВМ) занепокоєна, що на прилавках вітчизняних ринків та магазинів росте кількість фейкового творогу.Факти його продажу вже зафіксовано в низці областей, останній випадок — на  Миколаївщині. Про це повідомляє прес-служба АВМ.

Зазвичай, такі «продукти-фейки» продають на вагу. Цей «НЕтворог» не викликає підозр у пересічного споживача: ніякого специфічного запаху, навіть приємний на смак, на додачу має дуже привабливу ціну — близько 40 грн за кілограм. Однак він не має ніякого відношення до молочного продукту, так як в його складі молочний білок замінено рослинним. Через це, фейковий творог не псується по кілька тижнів, ще одна несподіванка — він розчиняється у молоці.

Асоціація вважає це прямим обманом споживача, який в надії купити корисний продукт збагачений кальцієм отримує «пустишку». Згідно даних аналітичного відділу АВМ, в Україні і так спостерігається значне зменшення споживання молочних продуктів на внутрішньому ринку, яке не перевищує 50% фізіологічної потреби людини. «Завдяки» недобросовісним переробникам, незрозумілому маркуванню або його відсутності споживач не може зробити свідомий вибір, та зрештою втрачає довіру і до чесних промислових підприємств.

Асоціація наголошує, що змінити ситуацію допоможе прийняття законопроекту 3043−1 «Про молоко, молочні та молоковмісні продукти», який вже схвалений Комітетом ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: