НОВИНИ

На Українському ринку конкуренція сиру загостриться

26.02.2019 15:15

Для виробників сиру ситуація на ринку сиру стає складнішою. У лютому основною проблемою вважається прикриття Білоруссю схем експорту сирних продуктів, пише Іnfo.shuvar.

Це серйозно, адже раніше через цей канал з країни щомісяця вивозили по 2-3 тисячі тонн товару. Тепер сирного продукту доведеться виробляти на ці 2 тисячі тонн менше, адже перспектива збільшення поставок на інші ринки невелика, а передумов для зростання внутрішнього споживання сирного продукту немає.

Виробники справжніх сирів ще поки не до кінця зрозуміли, що підприємства, які втратили ринок збуту по сирних продуктах, спробують переключитися на сир і конкуренція на ринку загостриться. Такий висновок напрошується виходячи з цін продажів провідних виробників. Сировари не тільки їх не знижують, у лютому деякі сировари ціни навіть збільшили. В середині лютого провідні виробники продають «народні» сири безпосередньо дистриб’юторам по 150-160 грн/кг.

Ціни на сирний продукт, зі зрозумілих причин, знижуються. У Казахстан товар ще продається по 2300-2400 USD/т, але оператори вважають, що через посилення конкуренції скоро дехто буде пропонувати на цей ринок «старіючий» сирний продукт по 2000USD/т.

Слід нагадати, що поставки сирних продуктів в Білорусь припинилися 17 січня, відразу після появи офіційного розпорядження головного санітарного лікаря країни. Тому загальний експорт товару скоротився до 2,2 тис. т, в той час як у січні 2018 року сирних продуктів з країни було вивезено 5,4 тис. т.

Експорт сирних продуктів буде і далі скорочуватися.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: