НОВИНИ

На цукровому ринку України «ідеальний шторм»

22.05.2020 14:02
saxar-1

Виробництво цукру у 2020 році може скласти 1,2 млн тонн, що навіть не забезпечить внутрішнє споживання, вважають експерти. Але дефіциту цукру не буде через значні перехідні залишки. В цілому ж, цукровий ринок України переживає наразі «ідеальний шторм». Про це пише agronews.ua.

Довгострокова прогнозна ціна в травні-червні 2020 року коливатиметься в межах 11,5-12,0 грн/кг, або 425-444 $/т (при курсі 27,0 грн/$), повідомляють Олександр Коротинський, директор «Науково-практичного центру бурякоцукрового виробництва» і Сергій Біленький, власник і керівник компанії «Ларус Трейд», пише latifundist.

Стабілізація ціни на внутрішньому ринку відбудеться завдяки прогнозованому зменшенню посівних площ в Україні. Згідно з отриманими оперативними даними, посівна площа в 2020 році складе 190 тис. га.

“Минулого разу ми попереджали про складнощі в прогнозах ситуації на ринку при наближенні «ідеального шторму». У світлі девальвації припускали сценарій закріплення ціни на рівнях вище 11 тис. грн/т. Можемо вважати, що він повністю виправдався і навіть перевершив на кінець березня наші очікування. У квітні-травні ціни продовжать триматися на позначці 11,5 тис. грн/т (за умови котувань 27-27,5 грн/$)”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, стало відомо, чому знижуються ціни на український соняшник.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: