НОВИНИ

На Тернопольщині школярі створили унікальний метод вирощування екологічної мікрозелені

23.10.2021 15:14
загружено

На Всеукраїнській виставці досягнень юних натуралістів група тернопільських школярів продемонструвала свої розробки з вирощування екологічної мікрозелені. Про це повідомляє Укрінформ, пише  agronews.ua.

«Наші вихованці на виставці знайомлять відвідувачів із надзвичайно цікавим напрямком – вирощуванням мікрозелені. Їхня дослідницька робота «Мікрозелень – енергія, закладена природою» розкриває оригінальну методику вирощування мікрозелені, а також дає рекомендації щодо сільськогосподарських культур, які підходять для цієї новаторської справи», – розповів директор Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Іван Герц.

За його словами, вирощуючи мініатюрну зелень у спеціально створених для цього умовах, учні переконалися, що вона здатна активно рости без використання будь-яких добрив і стимуляторів. Її паростки містять підвищену кількість поживних речовин, вітамінів, мінералів, амінокислот. Вживання такої мікрозелені насичує організм людини вітамінами, дає запас енергії, сприяє очищенню організму.

Він також зауважив, що апробований у Тернополі метод вирощування мікрозелені можна ефективно використовувати у кулінарній справі.

Як повідомляло агентство, 18-21 жовтня 2021 року на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України (м. Київ) триває Всеукраїнська виставка досягнень юних натуралістів. Її мета – залучення учнівської молоді до агробіологічного дослідництва, практичної природоохоронної роботи, обмін досвідом роботи.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: