АГРОВІДЕО

Великогаївська громада активно допомагає постраждалим від війни містечкам і селам

28.05.2022 12:02
283147702_1397127004045673_7593209571112807506_n

Великогаївська громада з Тернопільщини тільки протягом травня відправила на Схід 10 тонн допомоги. Про це повідомляє пресслужба ВАГ, пише agronews.ua.

Громада з першого дня широкомасштабного вторгнення рашистів активно допомагає постраждалим від війни містечкам і селам.

Там налагодили щоденне приготування їжі: наліпили, напекли, наварили та відправили іншим громадам майже тону сухого домашнього печива, 1000 півлітрових банок м’ясної тушонки, більше 250 відер вареників, пельменів, голубців, майже 50 відер корейської моркви, буряків, квашеної капусти та  100 літрів борщу. 

Для безпечного перевезення готової продукції спеціально придбали вакууматор і всі страви вакуумують. Великогаївські господині використовують найкращі рецепти свого регіону. Відправляють навіть вітамінний смаколик — горіхи з медом. Цього продукту громада відправила на Схід майже 130 баночок. 

Допомога і підтримка постраждалих від війни територій реалізується у межах проекту «Згуртовані громади». Це ініціатива Всеукраїнської асоціації громад за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО.

Великогаївська територіальна громада налагодила дружні відносини з благодійними фондами, волонтерами інших країн, зокрема із Іспанії, Швеції, Німеччини та США. Іншими громадам, що опинились в складних умовах через рашистську агресію допомагають не лише харчами.

Відправляють також шкарпетки, пледи, спальники, каремати, аптечки, берці, турнікети, тактичні рукавиці, аптечки, гігієнічні набори та інше. 

Нагадаємо, в Україні запустили проект щодо допомоги постраждалим громадам від дій окупантів. Всеукраїнська асоціація громад спільно з USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО запустила ініціативу «Згуртовані громади», мета якої допомогти постраждалим від широкомасштабного вторгнення рашистів містечкам і селам України.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: