НОВИНИ

На Тернопільщині уламки ракети окупантів пошкодили склад міндобрив

07.04.2022 07:00
agro3797.25799520628-696x464

4 квітня о 23.30 на Тернопільщину було здійснено повітряну атаку. Ворожа ракета не досягла цілі і була збита силами ППО у Кременецькому районі. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Володимир Труш. Про це повідомляє suspilne.media, пише agronews.ua.

За його словами, уламки впали на склад мінеральних добрив і пошкодили шість резервуарів.

“Станом на ранок заміри не показали збільшення рівня шкідливих речовин. Однак повторні проби виявили перевищення рівня аміаку у ґрунті та річці Іква. Жителям територій, по руслі річки Іква Кременецького району рекомендуємо не використовувати воду з криниць, як питну. Також забороняється вилов риби. У населений пункт, де стався інцидент, доставляється питна вода. Автомобілі служби ДСНС везуть технічну воду для потреб господарств та підприємств. Екологічні наслідки не є критичним. За прогнозами екологів, протягом трьох-чотирьох днів ситуація стабілізується”, – сказав Володимир Труш.

Начальник обласного управління ДСНС Віктор Маслей повідомив, основу речовини, яка витікала з резервуара, складав аміак. Рятувальники виїжджали на місце події, аби запобігти поширенню забруднення. З пошкодженого резервуару перекачали речовину в інший резервуар, і не допустили витікання решти речовини. Через потрапляння речовини в річку Іква – у водоймі загинула риба, розповів Віктор Маслей.

Читайте також: Унікальний вид полуниці знаходиться на межі зникнення.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: