НОВИНИ

На Тернопільщини чемпіон з єдиноборств з командою допомогли фермеру загасити пожежу на полі

28.08.2020 17:02
090919-13

Професійний спортсмен, багаторазовий призер та переможець із фрі-файту, змішаних єдиноборств та таїландського боксу із Тернополя Юрій Сенів разом із командою допоміг рятувальникам Тернопільщини загасити пожежу на декілька десятків гектарів, спричинену підпалом. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, пише agronews.ua.

На сторінці він виклав відео, де видно чоловіка та жінку, які підпалили стерню на полі, і втекла від відповідальності на тракторі із чоловіком.

«Ми разом з пожежниками потратили декілька годин, щоб погасити вашу недільну примху. …А кажуть, на Тернопільщині в неділю ніхто не працює! До речі, зі страху жіночка тікала з такою швидкістю, що я не зміг її наздогнати. А кажуть в Україні немає професійних бігунів. А її чоловік, як «справжній мужик», втік за кермом свого трактора», — написав Сенів.

«4 місяці тому Верховна Рада підвищила штрафи за спалювання сухої трави і стерні на полях. Тепер максимальне покарання — 153 тис. грн. Друзі, а чи є статистика, скільки за новими правилами заплатили палії? Просто цікаво, чи спиняє паліїв високий штраф? Чи навіть штрафи не можуть зупинити тих, хто не лише забруднює атмосферу, але й ставить під загрозу лісосмуги, господарства і оселі інших людей? Я, відверто скажу, не розумію, що має бути у голові тих, хто тягнеться за сірниками і створює справжні проблеми навколишнім», — написав ведучий ТВ Сергій Руденко, реагуючи на відео Сеніва.

«Разом із друзями та пожежниками гасив вогонь. Вони, поза сумнівом, молодці і герої, бо хто знає, чим би це завершилось, аби не Юрій та його друзі. Питається: до яких пір в Україні будуть спалювати суху траву та стерню? Що це має відбутися, аби люди схаменулися?», — додав Руденко.

Наприкінці відео Сенів коментує, що пожежу таки вдалось загасити спільними зусиллями місцевих активістів і рятувальної бригади ДСНС.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: