НОВИНИ

На Тернопільщині зловмисники спалили пасіку

27.08.2020 12:32
pasika

У с. Нараїв Бережанського р-ну Тернопільської обл. зловмисники навмисно вщент спалили пасіку. Із 90 вуликів вціліло лише 8. Мешканці обурені, адже такі підпали відбуваються не вперше у селі. Про це повідомляє gazeta1, пише agronews.ua

Власник розповідає, що коли побачив згарище, відразу викликав поліцію. Та з’ясувала, що це був підпал. Ймовірно, паліям не вистачило горючої речовини, тому інші вулики, які не згоріли, вони просто поперекидали.

«Я займаюся бджільництвом давно. Перед тим, як привезти на цю поляну вулики, узгодив це із власниками ближнього поля. Також прорахував, щоби бджоли не заважали ані людям, ані пасовищу. За пару днів до підпалу я тільки-но почав збирати мед. Найгірше, що разом із вуликами згорів не лише мед, а й самі бджоли, яких було чимало — близько 30 тис. в одному вулику», — каже Любомир Дяков, пасічник.

Йому завдано збитків на суму 300 тис. грн. Неподалік спаленої пасіки стояла ще одна, значно менша, але тієї ночі вона теж постраждала. Кілька вуликів були перевернуто. У Нараєві кажуть, що Любомир Дяков зі своїм бджільництвом нікому не заважав.

Зазначається, що напередодні підпалу пасічник мав конфлікт з місцевим мешканцем, який пригрозив. Слідство буде встановлювати особу, причетну до підпалу.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: