НОВИНИ

На Тернопільщині виробляють екологічно чисті ласощі

24.02.2021 17:12
9334_max

Виробництво екологічно чистих натуральних ласощів – яблучних чипсів та яблучно-компотних сумішей – налагодили у фермерському господарстві «Гадз», що у селі Трибухівці на Тернопільщині. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

«Десять років тому ми заклали фруктовий сад, площа якого нині – понад 600 гектарів. Він розташований в особливій мікрокліматичній зоні, що дозволяє отримувати врожаї високої якості та з чудовими смаковими характеристиками. За короткий час наша компанія стала однією з найбільших в Україні, яка спеціалізується на вирощуванні яблук, груш, слив. Зокрема, маємо широкий асортимент сортів. Поступово збільшили географію експорту, нині це понад 20 країн Європи та Азії», – розповів заступник голови фермерського господарства «Гадз» Олег Грицак.

За його словами, кілька років тому тут задумалися над розширенням сегменту своєї продукції. Зокрема, почали вивчати можливість виробництва яблучних чипсів.

«Ми бачили, що все більше людей звертають увагу на елементи якісного, здорового способу життя, зокрема, на екологічно чисті продукти харчування. Тому спочатку вирішили зайнятися виробництвом фруктових чипсів. Вони є більш корисною альтернативою традиційним чипсам з картоплі, так як в них немає навіть натяку на присутність канцерогенів, що утворюються в процесі смаження. До того ж вони не вимагають додавання консервантів і барвників. І ось, торік встановили новітнє обладнання для виробництва сухофруктів. З нового та дуже щедрого урожаю запустили в роботу лінію. Створили понад 30 нових робочих місць. А якісна сировина, контроль виробництва на усіх етапах та відповідальна робота команди професіоналів дозволили нам досягнути високої якості готового продукту», – зазначив Олег Грицак.

Завідувачка лабораторії Ольга Ольшаковська акцентує на якісних властивостях нового харчового продукту. За її словами, яблучні чипси низькокалорійні, натуральні. Вони можуть бути використані в їжі, як здоровими споживачами, так і людьми з підвищеним вмістом цукру в крові. Ще одна особливість яблучних чипсів з фермерського господарства «Гадз» – їх виготовляють тільки з добірних стиглих яблук.

Нині лінійка сухофруктів представлена у господарстві в трьох, так би мовити, «смакових» категоріях. Це – чипси яблучні солодкі, оригінальні та з кислинкою.

Водночас, у господарстві випускають яблучно-компотні суміші, які ефективно впливають на функціонування шлунково-кишкового тракту, нервову і кровоносну системи, роботу нирок і печінки, а також знижують вміст шкідливого холестерину. Крім того, сушені плоди яблук і груш добре використовувати в якості перекусів, замінити ними вживання шкідливих для організму снеків.

Нагадаємо, що вчені визначили обов’язкові для термообробки продукти.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: