НОВИНИ

На Тернопільщині виявлено масштабне захоронення відходів

09.03.2021 14:35
3fce5c7-625

Держекоінспекція за допомогою супутникових ретроспективних знімків виявила захоронення великої кількості відходів на земельній ділянці підприємства ТОВ «Еко-Лідер Т», що у Тернопільській області. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований на своїй сторінці у Фейсбук, пише agronews.ua.

«Ми отримали звернення щодо порушення законодавства у сфері поводження з відходами підприємством ТОВ «Еко-Лідер Т» у Тернопільській області. Діяльність підприємства, що знаходиться за зазначеною юридичною адресою, не здійснювалась, тож перевірку провести не вдалось.

Щоб встановити факт порушення, ДЕІ звернулась до Державного космічного агентства з проханням надати супутникові знімки цієї земельної ділянки в ретроспективі», – розповів Андрій Мальований.

На одержаних від агентства фото зафіксовано збільшення площі сміттєзвалища на ділянці з 5 до 9,1 гектара протягом 2018-2020 років.

«Розмір збитків від засмічення земельних ресурсів попередньо становить майже 80 мільйонів гривень. Після проведення перевірки об’єкта інспекція розрахує точну суму шкоди», – підкреслив Андрій Мальований.

Держекоінспекція вже направила лист до Служби безпеки України щодо відкриття кримінального провадження.

«Також ДЕІ готує подання щодо анулювання дозволів, що видані ТОВ «Еко-Лідер Т», адже суб’єкт господарювання не здійснює діяльність за місцезнаходженням юридичної адреси», – додав Андрій Мальований.

Нагадаємо, що на Київщині виявили звалище небезпечних відходів.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: