НОВИНИ

На Тернопільщині створено найбільший держрозсадник з вирощування саджанців за сучасними технологіями

21.09.2020 12:02
unnamed-3-79

Працівники держаного підприємства “Чортківське лісове господарство” займаються вирощуванням посадкового матеріалу із закритою кореневою системою. На сьогодні найбільшим за обсягом вирощеного матеріалу є Скала-Подільське лісництво ДП «Чортківський лісгосп». Уже шостий рік вони займаються цією справою на серйозному професійному рівні із застосуванням передових технологій. Про це повідомляє пресслужба ДП “Чортківський лісгосп”, пише agronews.ua.

Лісничий Скала-Подільського лісництва Володимир Гайовський підкреслює, що застосування садивного матеріалу із закритою кореневою системою (ЗКС) при створенні лісових культур забезпечує надійну, практично стовідсоткову приживлюваність. Адже, коріння не травмується під час посадки, висаджується у відкритий ґрунт разом із спеціально підготованим субстратом, сприятливим для росту молодих насаджень.

А ще цей метод дозволяє здійснювати посадку протягом усієї вегетативної частини року, що дає можливість заліснювати зруби влітку, не допускаючи шкідливої забур’яненості.

Також перевага сіянців із закритою кореневою системою полягає в тому, що вони – сильніші, ніж традиційні, вони пройшли акліматизацію, отримали живлення. Рослинам дають різні коренеутворювальні препарати, міндобриво, яке розчиняється протягом тривалого періоду (3–6 місяців), тому після пересаджування на лісокультурну площу рослина певний час отримуватиме додаткове живлення, що допоможе зміцнити кореневу систему та забезпечить захист від стресу внаслідок спеки, адже високі температурні стрибки також погано впливають на ріст.

Цієї весни на території комплексу для вирощування саджанців з закритою кореневою системою Скала-Подільського лісництва вирощено близько 300 тис шт. дуба звичайного та близько 180 тис. шт. модрини європейської.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: