НОВИНИ

На Тернопільщині колишній співробітник агрокомпанії захопив її землю

03.04.2019 16:16

ПАП «Агропродсервіс», яке має земельні ділянки в Козівському районі на Тернопільщині, потерпає від дій свого колишнього співробітника Степана Сказко. Колишній керівник структурного підрозділу компанії «Агропродсервіс» переписав корпоративні права на іншу компанію і захопив землю в Козівському районі на Тернопільшині, спираючись на зв’язки серед місцевої влади, всупереч наказу Мінюсту та рішень судів. Про це повідомляє прес-служба ВАР.

ПАП «Агропродсервіс», яке має земельні ділянки в Козівському районі на Тернопільщині, потерпає від дій свого колишнього співробітника Степана Сказко. Свого часу останній продав «Агропродсервісу» корпоративні права на власну компанію ТОВ «Теофіпілка», яка стала структурним підрозділом «Агропродсервісу», а Сказко очолив цей підрозділ як керівник. Довгий час Степан Сказко працював в новій компанії як її співробітник, але торік вирішив «повернути» особисто собі землю шляхом рейдерства. Для цього він створив нову юридичну особу «Урожай-Тео», на яку незаконно переписав права на оренду, зловживаючи своїми обов’язками керівника підрозділу «Агропродсервісу». Сказко скористався послугами «чорних реєстраторів», за допомогою яких вніс незаконні зміни до реєстру майнових справ.

Незаконні дії реєстраторів були скасовані наказом Мінюсту, а винні були покарані відключенням від реєстру. Суди двох інстанцій підтримали рішення Мінюсту. Але це не завадило Степану Сказко далі тримати незаконно захоплену землю. Рейдерське захоплення чужої землі  цього разу він продовжив за допомогою місцевої поліції.

«Почалася посівна кампанія 2019 року. Ми виїжджаємо в поле для обробки земельних ділянок, але нас не пускають до них правоохоронці, яких підтримує народний депутат Тарас Юрик. Ми надаємо всі необхідні документи в місцеві органи влади, але судові ухвали просто ігнорують. Вони кажуть: люди самі можуть вирішувати, кому давати ці земельні ділянки. Але є зареєстровані договори оренди, і ніхто з пайовиків жодного разу не звернувся про їх розірвання. Бо пан Сказко пропонує людям: ви не розривайте договори оренди, нехай «Агропродсервіс» платить вам орендну плату, а ми будемо землю обробляти. Це парадокс», – розповіли в компанії «Агропродсервіс».


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: