НОВИНИ

На світових ринках подешевшала пшениця

17.04.2019 19:00

Зниженню цін сприяв відмінний стан посівів у США та підвищувальне коригування врожаю в Росії протягом року. За результатами торгів 15 квітня на біржі СВОТ котирування пшениці знизилися – до $168,8 за тонну проти $170,6 за тонну на попередніх торгах, передає АПК-інформ.

Зниженню цін сприяв той факт, що в США, за оцінками USDA, як і раніше близько 60% посівів озимої пшениці знаходяться в доброму та відмінному стані, що в 2 рази вище показника роком раніше (31%). Крім цього на ціни вплинула підвищувальне коригування врожаю пшениці в Росії протягом року, проведена експертами агентства СовЕкон, – з 80 млн тонн, очікуваних раніше, до 83,4 млн тонн.

Пшеничні ф’ючерси на майданчику Euronext 15 квітня розвивалися в кореляції з котируваннями американської зернової і за підсумками торгів подешевшали до 189 (-0,25) євро/тонна. Крім цього, тиск на ціни забезпечило підвищення курсу євро по відношенню до долара США. У свою чергу, більш істотне зниження цін було обмежено активним експортом пшениці з ЄС.

 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: