НОВИНИ

На світових біржах обвалилися ціни на агропродукцію

22.09.2020 17:02
ad100965be9746749e5bf0449ffc1475

Тотальне падіння 21 вересня 2020 року спостерігалося на всіх ринках, як сировинних, так і фондових. Це пов’язують з розвитком епідемії COVID, що знову призводить до побоювань про введення нових обмежень у багатьох країнах, що, в свою чергу, може привести до нового спаду світової економіки. Про це повідомляє пресслужба Agritel, пише agronews.ua.

«На сільськогосподарських ринках фонди супроводжували ці побоювання фіксацією прибутку по довгих позиціях, накопиченим в останні тижні. Однак слід проявляти обережність, оскільки ціни фізичного ринку в басейні Чорного моря, особливо в Росії, продовжували рости», – йдеться у повідомленні..

Згідно з матеріалом, Єгипет використовує цей спад, щоб відновити тендери на закупівлю пшениці з постачанням в період з 21 по 30 листопада. Цей тендер фінансується 180-денним акредитивом, що в цьому контексті дозволяє знову розраховувати на чорноморське походження.

Аналітики стверджують, що ціни на ріпак впали услід за сирою нафтою і каноли, в основному з економічних причин, в той час як фундаментальні показники як і раніше обіцяють певну напруженість у відношенні цього продукту, особливо з урахуванням умов посівної врожаю 2021 року, із серйозним дефіцитом вологи в Західній Європі і Чорноморському регіоні.

Крім того, вчора в Чикаго всі продукти також продемонстрували різке зниження, при цьому фонди почали масово продавати контракти через побоювання другої хвилі COVID і уповільнення економічної активності і попиту.

Нагадаємо, що зі старту 2020/21 МР на українському експортному ринку домінує тенденція зростання цін на ячмінь, при цьому з початку вересня темпи подорожчання зернової помітно прискорилися.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: