НОВИНИ

На світовому ринку різко впали ціни на куркуму

01.03.2019 14:55

Індійські фермери знову вийшли на протести. Цього разу вимагають від уряду врегулювати ціни на куркуму. Та здешевшала за останні 2 місяці на 25%. Фермери зазнали значних збитків, пише landlord.ua.

Індія поставляє на світові ринки 80% куркуми. Її активно використовують у ресторанах та для звичайного приготування страв удома.2018-го попит на неї по всьому світу рекордно зріс. Серед причин ажіотажу – зменшення обсягів виробництва та часткове виснаження ресурсів. Однак, з початку 2019-го після насичення ринку ціни на куркуму почали стрімко знижуватися.

Ще в грудні тонна спецій коштувала близько 85 тис. рупій ($1200). Однак, уже в січні ціна впала до 65 тис. рупій за тонну. Тому фермери змушені віддавати продукцію за низькими цінами.

Річ у тому, що цикл вирощування куркуми становить 9 місяців. Тобто посіви, висаджені в червні, дозрівають як для внутрішнього споживання, так і для експорту, аж у січні. Відтак – фермери, які очікували отримати прибуток у новому сезоні, наразі зазнають збитків.

Через це вимагають від уряду встановити нижню межу на продаж куркуми або закупити за державні кошти частину продукції.

Падіння цін може призвести до переорієнтації фермерів на вирощування інших культур,  які ростуть менше часу, ніж куркума. Тому в найближчі роки в світі може виникнути дефіцит цієї спеції.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: