НОВИНИ

На Сумщині сироварня дає знижку за особливим паролем

27.03.2022 16:00
556ec9b918a04_shutterstock_83088490

Сумська сироварня O’BEREG працює. Ціни які були до війни, такі й лишились. Щоб отримати знижку 10% на тверді сири, треба сказати: «Крим — це Україна, путін — ху*ло. Слава Україні!» Про це AgroPortal.ua розповів засновник сумської сироварні Володимир Опришко, пише agronews.ua.

/storage/media/uploads/articles/na-sumshchini-sirovarnya-daye-znizhku-za-parolem_5.jpeg

«З 24 лютого по 3 березня ми не переробляли молоко через відсутність доступу до ферми «Молоко вітчизни». Ми знаходимось у місті, а ферма — за 10 км від Сум. У цей час ми надавали продукцію місту для харчування лікарень, ЗСУ, тероборони. Як тільки зявилась можливість, з 4 березня приступили до роботи. Свою продукцію продаємо лише у магазинах міста, а також підвозимо молоко, яке дає ферма для безкоштовної роздачі населенню», — розповідає він. 

/storage/media/uploads/articles/na-sumshchini-sirovarnya-daye-znizhku-za-parolem_1.jpeg

Тимчасові труднощі не вплинули на роботу сироварні. За словами власника, від них поїхали 2 сировари, 3 працівниці, які відповідали за упаковку продукції, роз’їхались по селах продавці, але вийшла бухгалтерія, діти працівників, тож процес не був порушений.

/storage/media/uploads/articles/na-sumshchini-sirovarnya-daye-znizhku-za-parolem_4.jpeg

«Наша компанія «Агро Фрост» з 2013 року випускає обладнання для переробки молока до 10 тис. л за зміну. З 2017 року ми побудували навчальний центр, і відтоді кожного дня переробляємо 2 тис. л молока. Ми проповідуємо голландську школу переробки. Основа всього — якісне молоко, а отже продукція без усяких хімічних добавок.

Ще з 2017 року ми переконували всіх — від міністрів, голів ОДА до голів ТГ, що кожна громада повинна мати  на своїй території переробку для продовольчої безпеки і створення робочих місць.  Це також збереже тваринництво, адже поки є ферма — є село. Немає ферми — руїни», — наголошує Володимир Опришко.

За його словами, зараз у Польщі вони реєструють благодійний фонд «Молоко України». Ціль — зібрати кошти та побудувати за них сироварні в ТГ. Боляче дивитись, коли молоко просто виливають на землю.

Читайте також: Стало відомо, хто в Україні невдовзі отримає підвищену пенсію.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: