НОВИНИ

На Сумщині створять конопляний кластер

28.10.2021 15:36
FILE ISRAEL CANNABIS LEGALIZATION USA

Сумська обласна державна адміністрація стала ініціатором створення у регіоні агротуристичного кластера «Слобожанське коноплярство». Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації, пише agronews.ua.

«Цей проект фінансується з державного бюджету України у розмірі понад 14 млн грн», — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, проект передбачає підвищення привабливості території для вкладення інвестицій у розвиток конопель та супутніх напрямків підприємницької діяльності шляхом створення сприятливого інвестиційного середовища, впровадження наукових розробок у практичну діяльність.

Голова Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький зазначив, що у Сумській області має запрацювати підприємство з первинної та вторинної переробки конопляної сировини в межах індустріального парку. Тому необхідно визначитися з можливостями його створення та подальшої діяльності в рамках індустріального парку «Суми» та за необхідності зареєструвати новий індустріальний парк з певною спеціалізацією.

Натомість, Сумська обласна державна адміністрація виступає ініціатором створення робочої групи з розробки державної програми розвитку коноплярства за участю провідних вітчизняних наукових установ, громадських організацій, органів центральної влади, народних депутатів України, які представляють Сумщину у Верховній Раді України.

Нагадаємо, що В Україні очікується дефіцит часнику.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: