НОВИНИ

На Сумщині СБУ викрила виведення у тінь 30 млн грн

21.05.2021 12:06
a62c10c3c7726bdfa12f6c7c1b577739766221ba

Служба безпеки України викрила протиправний механізм виведення у тінь понад 30 млн грн бюджетних коштів: оборудку організувало керівництво провідного виробника сільськогосподарської продукції на Сумщині. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише agronews.ua.

За попередніми даними досудового слідства, менеджмент держпідприємства протягом 2019-2020 років уклав низку угод з фірмами із ознаками фіктивності про начебто придбання сільгоспсировини для вирощування продукції. Ділки «прокручували» кошти через фейкові безтоварні операції та переводили їх у готівку.

Під час санкціонованих обшуків в офісі держпідприємства і за місцями проживання фігурантів на Сумщині та Харківщині правоохоронці вилучили:

– офіційну документацію та чорнову бухгалтерію;

– мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до незаконних оборудок.

Заходи із припинення протизаконної діяльності проводили співробітники Управління Служби безпеки України у Сумській області спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції та Головним управлінням Державної податкової служби у Сумській області під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, що на Івано-Франківщині викрито шахраїв, які реалізовували підпільне пальне.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: