НОВИНИ

На Сумщині поле з кукурудзою залило нафтою

09.09.2021 12:37
95808

Поблизу села Кардашівка Сумської області стався розлив нафти через розгерметизацію нафтопроводу. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Сумській області, пише agronews.ua.

“Сьогодні, 08.09.2021, у зв’язку з аварійною розгерметизацією нафтопроводу, фахівці Державної екологічної інспекції у Сумській області здійснили позапланову перевірку НГВУ “Охтирканафтогаз” ПАТ “Укрнафта” в частині додержання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони земельних ресурсів. Задля цього екоінспектори оперативно виїхали на місце аварійної ситуації. Під час обстеження земель сільгосппризначення Кардашівської сільської ради Охтирського району було виявлено 2 місця розгерметизації нафтозбірного колектору Бугруватівського родовища”, – йдеться в повідомленні.

Інспекція встановила, що загальна площа забруднених земель склала 0,35 га, на яких знаходиться поле з кукурудзою. Працівники відібрали дві проби ґрунту на забруднених ділянках та одну фонову.

Наразі сили Нафтогазовидобувного управління “Охтирканафтогаз” продовжують збір забрудненого ґрунту ручними та механічними засобами. Після цього місця, де розлилась нафта, мають обробити біодеструкторами.

Після отримання результатів лабораторних досліджень та нормативно-грошової оцінки земель інспекція розрахує шкоду, яку завдали нафтопродукти ґрунту.

Нагадаємо, що Вчені створили унікальну пшеницю.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: