АГРОРЕГІОНИ

На Сумщині окупанти знищили птахофабрику

24.04.2022 15:02
artem-beliaikin-8wtuWVzQbpE-unsplash-scaled

Сотні аграрних підприємств постраждали від навали російських військ. На Чернігівщині, Київщині та Харківщині частину ферм було обстріляно, приміщення та тварин знищили. На Херсонщині та Запоріжжі триває розграбовування теплиць. А на Сумщині військові РФ зробили місцем відпочинку птахофабрику. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

Солдати ворожої армії знесли ворота птахофабрики у Вільшаній. Вони заїхали на територію підприємства на 50 одиниця техніки. На той час на фабриці був лише охоронець. Росіяни його не вбили, але забрали телефон та одягнули на чоловіка мішок. Про це розповіла працівниця ферми пані Віра.

Військові РФ перебували на птахофабриці лише добу, але встигли завдати значної шкоди підприємству. Зокрема, вони випустили з кліток курчат, побили яйця, знищили офісну техніку та влаштували барбекю, насмаживши курей.

“Смажили шашлики з бройлерів, які були тут нарізані, 165 штук. Повирізали філе, а все інше з тушок вони просто повикидали. Це все лежало по всій території”, – говорить працівниця птахофабрики.

Запивали імпровізований “шашлик” загарбники міцним алкоголем. Після прибирання працівники підприємства вивезли з території майже повний тракторний причеп пляшок.

Не обійшлося й без вандалізму та мародерства. Стіни обмалювали фарбою, скрізь лишили сміття.

“Поголів’я птиці трішки “пошуршали” вони, а курчаток ми зберегли. Зберегли і деякі матеріали. Але забрали вони всі електричні матеріали – болгарки, зварювання – це все вони позабирали. Злили понад 5 тонн солярки, підпалили одну з будівель. Також розтрощили сейфи і забрали з них гроші, розкидали документи та викинули комп’ютери з приміщення.”, – розповіла працівниці підприємства.

Наразі загальні збитки птахофабрики після “відпочинку” російських військових оцінюються у понад мільйон гривень.

Читайте також: Названо компанії, які у війну платять податки наперед.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: