НОВИНИ

На Сумщині депутат міськради отримав $30 тис за позитивне голосування на сесії

22.04.2021 10:45
245643858

Депутат Сумської міськради підозрюється у одержанні неправомірної вигоди в розмірі 30 тисяч доларів США, а також у службовій недбалості. Про це повідомляє пресслужба Державна фіскальна служба, пише agronews.ua.

Співробітники ГУ ДФС у Сумській області під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури, в ході досудового розслідування встановили факти скоєння корупційних та службових злочинів депутатом Сумської міської ради.

За даними слідства у вересні 2020 року депутат Сумської міської ради, який також є керівником депутатської фракції, одержав від приватних підприємців 30 тисяч доларів США за позитивне голосування на черговій сесії за надання дозволів на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж декількох земельних ділянок у м. Суми.

Двом підприємцям, які передали вказану суму неправомірної вигоди депутату вже повідомлено про підозру (ч. 3 ст. 369 КК України).

Крім того, встановлено, що зазначений депутат, обіймаючи посаду директора комунального підприємства, неналежним виконанням службових обов’язків завдав понад 2,6 млн гривень збитків очолюваному суб’єкту господарювання.

Зазначене підтверджено аналітичними дослідженням, складеним фахівцями ГУ ДПС у Сумській області на підставі матеріалів кримінального провадження.

Керівник Сумської обласної прокуратури, розглянувши матеріали кримінальних проваджень, повідомив про підозру депутату Сумської міської ради за фактами отримання 30 тисяч доларів США неправомірної вигоди та за фактом службової недбалості, яка спричинила 2,6 млн грн. збитків комунальному підприємству (ст.ст. 368, 367 КК України).

Триває слідство.

Нагадаємо, що посадовець Держекоінспекції за хабар прикривав незаконний видобуток піску.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: