НОВИНИ

На Сумщині зібрали рекордний врожай конопель

01.10.2020 18:32
коноплі-1024x615

Цьогоріч на базі Інституту сільського господарства ПС НААН було зібрано майже рекордний врожай технічних конопель. За словами старшого наукового співробітника Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН Віталія Кабанця, в цьому сезоні вдалося досягти високих показників врожайності на рівні 16 ц/га. Про це повідомляє agronews.ua.

Ліцензію на вирощування коноплі Інститут отримав ще у 2016 році, та за цей період виробляв високоякісне насіння, левову частку якого було реалізовано численним партнерам. Згідно інформації фахівців Інституту, у 2018 та 2019 роках під конопляні насіннєві ділянки було відведено 19,5 га 19 га відповідно.

У подальшому планується розширення масивів під культурою, та за словами представників Інституту, вирощування технічних конопель стане одним з аграрних пріоритетів наукової установи.

Водночас науковці наполегливо розробляють нові екологічно орієнтовані сортові технології вирощування посівних конопель, затребувані в Україні й за її межами.

Цього сезону, за інформацією старшого наукового співробітника Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН Віталія Кабанця, вдалося досягти високих показників врожайності на рівні 16 ц/га.

За словами Віктора Кабанця, директора Інституту сільського господарства північного сходу НААН, сьогодні  із промислових конопель господарі мають величезний економічний зиск. А галузь коноплярства представляє значні перспективи культури на промисловому та продовольчому ринках України та світу.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: