НОВИНИ

На Сумщині сільська пекарня працювала без дверей і з будівельними шпателями замість обладнання

18.12.2020 09:02
molochniy-hleb-1

Фахівці Білопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області у період з 14 по 15 грудня 2020 року провели позаплановий захід державного контролю щодо додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин по ФОП, що провадить господарську діяльність у смт. Улянівка, Білопільський район, Сумська область. Про це повідомляє пресслужба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, пише agronews.ua.

Під час проведення позапланового заходу було встановлено, що двері в цех випікання хліба та приміщення, де знаходиться добовий запас борошна, відсутні.

Хліб випікався у формах, що не відповідають гігієнічним вимогам, а саме: сплетені із деревопохідного матеріалу (лози), що має «заустинці», обломи та скріплені цвяхами, які в деяких місцях стирчать та можуть вийматися або відпадати. Дно форм має нашарування темно-сірого кольору, що з вигляду вказує на наявність чорної плісняви. Залізні форми та піддони для випікання хліба з великим нашаруванням сажі та кіптяви, пилу, бруду, йдеться у повідомленні.

“Мішки з борошном частково стоять на підлозі. Засоби контролю температурно-вологісного режиму відсутні. Зверху на мішку з борошном знаходилась розірвана паперова упаковка з повидлом. Також в цьому приміщенні відсутні засоби для моніторингу шкідників. На підлозі знаходяться упаковки з дріжджами. Інвентар що використовується для випікання хліба не призначений для харчових продуктів, (будівельні шпателі, щітки для фарбування, саморобний квач з тканини, саморобний ніж з замотаною скотчем рукояткою)”, – повідомляє Держспоживслужба.

Зважаючи на порушення виробництва та обігу харчових продуктів, та те, що хлібобулочні вироби даного ФОП постачаються в дитячі заклади освіти, головним державним ветеринарним інспектором Сумської області було прийняте рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу на 10 робочих днів.

Також, інспектори Білопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області склали 1 протокол щодо порушення гігієнічних вимог при виробництві та обігу харчових продуктів.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: