НОВИНИ

На Сумщині місцеві кооперативи об’єдналися та будуть випускати кондвироби

22.12.2020 17:32
ys-ouvrir-patisserie-1

Всеукраїнська центральна спілка споживчих товариств (СООР) в Сумській області об’єднала споживчі кооперативи регіону та запустила у виробництво лінійку кондитерських виробів під брендом “Ласощі Сумщини”, розповів головп правління Роменської райспоживспілки Юрія Тесленко. Про це повідомляє пресслужба СООР Україна, пише agronews.ua.

Базою для виготовлення кондвиробів під брендом “Ласощі Сумщини” став Андріяшівський хлібозавод – один з найстаріших в Сумській області. Там зараз випускають щомісяця 20 тонн хлібобулочних виробів і до 5 тонн – кондитерських.

“Можна сказати, завод зараз переживає друге народження, незважаючи на свій вік і високу конкуренцію. Адже Роменщина межує з Конотопським, Буринським, Недригайлівським, Липоводолинським районами Сумської області; з Лохвицьким – Полтавської; Срібнянським і Талалаївським – Чернігівської. Всі вони тут торгують, в тому числі й хлібом”, – зазначив Юрій Тесленко.

У зв’язку з таким щільним конкурентним середовищем і було прийнято рішення зробити упор на кондитерську продукцію, де переважає ручна праця.

“Разом з колегами – головами правлінь райспоживспілок: Буринської – Петром Безкровним і Краснопільської – Сергієм Мироновим, розробили, погодили й замовили в Києві єдине для всіх кліше – “Ласощі Сумщини”, і тепер ці дизайнерські коробки з логотипом СООР, наповнені кондитерськими виробами різних найменувань, можна знайти в кожному магазині системи СООР, а також у позасистемних закладах”, – розповів Юрій Тесленко.

У найближчих планах місцевих кооператорів – на виробничих потужностях Андріяшівського заводу налагодити виготовлення напівфабрикатів: пельменів, вареників, голубців, чебуреків. Для цього на виробництві вже підготували необхідні приміщення.

Система СООР Україна (Укркоопспілка) є частиною міжнародної сім’ї COOP. З 1992 року входить в Міжнародний Кооперативний Альянс (ICA), з 2012 року є членом Європейського співтовариства споживчих кооперативів (Euro Coop). Перше споживче товариство України було офіційно зареєстровано в 1866 році в Харкові.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: