НОВИНИ

На Сумщині фермера ошукали на 145 тис грн на передоплаті за насіння

24.03.2020 14:32
d782ee1ce51646461668b5bd29aae2cb

Маючи намір придбати посівне зерно, представник агрофірми на Сумщині перерахував майже 145 000 гривень передоплати. В результаті такої довірливості його фірма залишилась і без посівного матеріалу, і без грошей. Про це пише Depo.Суми.

В поліцію Сумщини з заявою про шахрайство звернувся представник однієї з агрофірм Шосткинського району. Чоловік розповів, що для придбання посівного зерна вівса розмістив відповідне оголошення в інтернеті.

Невдовзі йому зателефонував чоловік, який представився мешканцем Волинської області, і запропонував купити зерно. Чоловіки домовилися, що спочатку продавець повинен вислати зразки посівного матеріалу для відповідної перевірки на схожості та енергії проростання, а вже потім покупець надішле автівку за вказаною адресою та після повного завантаження ваговоза зерном – перерахує гроші.

Коли всі попередні умови були виконані, продавець зв’язався з покупцем та попросив перерахувати 144 696 гривень на вказаний номер банківської картки.

Гроші заявник перевів, а от вантажівку з зерном тамтешній фермер зі своєї території не випустив. Свої дії чоловік пояснив тим, що гроші за товар він так і не отримав.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України “Шахрайство”, в рамках якого проводяться слідчо-оперативні заходи щодо встановлення особи афериста.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: