НОВИНИ

На Сумщині довкіллю заподіяно шкоду в розмірі 1,5 млн грн

26.02.2021 16:34
1406550186-forest-c5

Сумською обласною прокуратурою затверджено та 25 лютого 2021 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно майстра лісу Недригайлівського лісництва Держаного підприємства «Роменське лісове господарство», через службову недбалість якого навколишньому природному середовищу заподіяно шкоду в розмірі 1,5 млн грн (ч. 2 ст. 367 КК України). Про це повідомляє пресслужба Сумської обласної прокуратури, пише agronews.ua.

За даними слідства, обвинувачений не забезпечив належного контролю за проведенням вибіркової санітарної рубки лісу та не перевірив додержання лісозаготівельниками та іншими лісокористувачами правил рубання лісу, відтак з червня 2018 року по лютий 2019 року було безпідставно та незаконно зрубано 170 дерев породи «дуб», які не підлягали вирубці. У результаті службової недбалості обвинуваченого навколишньому природному середовищу заподіяно шкоду, розмір якої, відповідно до висновку експерта, становить 1,5 млн грн.

Протиправну діяльність особи викрито за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Сумській області Державним бюро розслідувань, розташованим у м. Полтава, під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, що на Вінниччині прокуратура повернула державі землі вартістю 10 млн грн.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: