НОВИНИ

На Сході України пасічникам допоможуть розвивати племінне бджільництво

11.02.2021 11:30
2

У Донецькій та Луганській областях стартує проєкт з розвитку племінного бджільництва. Про це повідомляє Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України». Про це повідомляє SEEDS, пише  agronews.ua.

Участь у проєкті братимуть 14 бджолярів зі Сходу України, які бажають створити племінні пасіки, а також представники  департаментів агропромислового розвитку Донецької та Луганської облдержадміністрацій.

Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» допоможе бджолярам перевірити генетичний фонд бджіл у лабораторії, йдеться в повідомленні на сторінці проєкту у Facebook.

“Цьогоріч ми плануємо допомогти бджолярам провести морфометричний аналіз бджіл – це перевірка бджіл на їх генетичний фонд. Якщо він покаже, що українська степова бджола переважає на певній пасіці, будемо далі оформлювати документи та проходити сертифікацію, щоб ця пасіка офіційно могла надавати послуги з племінного бджільництва”.

За законодавством українська степова бджола є характерною для сходу України, тут можна зареєструвати лише цей вид. Реєстрація племінних пасік – тривалий процес, але ми його розпочали із зацікавленими бджолярами», – зазначив консультант Проєкту USAID з питань бджільництва Руслан Марков.

Підтримка та розведення племінних пасік дасть можливість бджолярам перевести пасіки на інший рівень розвитку, сприятиме розвитку племінного бджільництва в Україні.

Нагадаємо, що український мед став переможцем міжнародного конкурсу в Лондоні.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: