НОВИНИ

На що перебудують Кирнасівський цукровий завод?

09.01.2020 07:01
kyrsaniv

На Вінниччині нарешті з’явився реальний шанс вирішити проблему Кирнасівського цукрового заводу, що тривожить і саме селище, і Тульчинський район та й область загалом уже понад 10 років. Знайшлися інвестори, які готові за п’ять років вкласти 180 мільйонів доларів і збудувати на території заводу сучасний елеватор та біогазову станцію, пише Винниця.info.

Здавалося б, сценарій оптимістичний, але не всі мешканці Кирнасівки його підтримують. Частина людей категоричні: на їхню думку завод має працювати винятково як цукровий. Хоча спеціалісти переконують: ситуація в галузі така, що відновити виробництво цукру там нереально. Як би того хто не хотів. А модернізація підприємства дозволить і людей забезпечити роботою, і селищу надати новий поштовх для розвитку.

За словами виконавчого директора ТОВ «Кирнасівський цукровий завод» Сергія Бевзенка, розрахований масштабний інвестиційний проєкт до 2025 року. Він буде втілюватись у два етапи. На першому – впродовж 2-3 років планують збудувати елеватор.

Але мешканці Кирнасівки бояться того, що обладнання заводу просто поріжуть на брухт, продадуть і нічого там робити не будуть.

«За 11 років Ви вже четвертий директор заводу. І всі нас обманювали – намагалися вивезти обладнання. А попередній керівник тікав від людей через дирку в паркані.» – пояснюють мешканці.

Саме тому цілковиту прозорість роботи підприємства та його перепрофілювання й обіцяє новий виконавчий директор. Меморандумом, який, все ж, планують підписати із мешканцями селища навіть передбачено роботу «контактної групи», яка моніторитиме і врегульовуватиме усі спірні моменти. Жителі Кирнасівки, поки ж, взяли час на роздуми. Кажуть, хочуть ще потрапити на прийом до голови ОДА. Скоріш за все, така зустріч може відбутися уже після свят. Можливо, вона пришвидшить конструктивне вирішення проблеми.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: