НОВИНИ

На ринок вийшли кросівки з виноградної шкіри

22.09.2020 16:32
кроси

Лондонська компанія Pangaia випустила свої перші безвідходні кросівки з виноградної шкіри Pangaia Pioneers Zero-Waste. У мінімалістському взутті використовується не тільки шкіра на рослинній основі, але і 100% перероблені натуральні матеріали. Про це повідомляє greenqueen, пише agronews.ua.

Pangaia використовувала 6,5 млрд літрів відходів світової виноробної промисловості і перетворила їх на абсолютно нові кросівки. В якості відходів взяли виноградні стебла, шкірку і насіння.

Також кросівки містять 100% перероблену гумову підошву, виготовлену з промислових відходів. Шнурки зроблені з натуральної бавовни, а їх кінці з 100% переробленого пластику і водного клею біологічного походження.

Кросівки Pangaia Pioneers Zero-Waste рекламуються як “ультра-зручні, легкі, дихаючі”. Вони випускаються в чорному і білому кольорі і скоро будуть доступні для обмеженого попереднього замовлення за $245 на сайті Pangaia.

Для довідки: це не перший випадок, коли Виноградна шкіра використовується для створення екологічно чистих модних речей. Раніше цього року модний гігант H&M у партнерстві зі стартапом Vegea використовував шкіру з винних відходів у своїй колекції Conscious.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: