НОВИНИ

На ринок США виходить апельсинова кукурудза

08.02.2019 14:48

«Апельсинова кукурудза», більш поживний, природно виведений сорт, містить велику кількість антиоксидантних каротиноїдів, а зерна мають горіховий, маслянистий смак. Вона не містить ГМО і найближчим часом з’явиться в США, повідомляє Superagronom.com.

Творцем сорту є американський вчений зі стартапу NutraMaize LLC, який співпрацює з Університетом Пердью. Торберт Рошефорд використовував процес, відомий як біозбагачення, для природного збільшення кількості антиоксидантних каротиноїдів в кукурудзі, щоб зробити її яскраво-помаранчевою і максимально корисною для здоров’я.

Як відомо, організм людини перетворює певні каротиноїди провітаміну А, такі як бета-каротин, в вітамін А, необхідний вітамін, який сприяє здоров’ю очей і підтримує імунну систему.

«Проект розпочався в рамках триваючої гуманітарної програми під назвою« HarvestPlu», спрямованої на поліпшення харчування в країнах, що розвиваються», — розповів Рошфорд.

Науковець більше 20 років тому почав працювати над природним збільшенням кількості корисних для здоров’я каротиноїдів в кукурудзі.

«У міру зростання популярності і попиту на апельсинову» кукурудзу за кордоном я вирішив вирощувати її тут. Відповіді споживачів за кордоном були найпозитивніші. Мені сказали, що з апельсинової кукурудзи роблять найкращу крупу і найсмачніший кукурудзяний хліб, які вони коли-небудь їли. Тому я подумав, що має сенс запропонувати це американцям», — ділився він.

Яскраво-помаранчева кукурудза, отримана з сортів, що походять з Південної Америки і Карибського басейну —  не той сорт, який можна з’їсти з качана. Зерно потрібно перемелювати для виготовлення таких продуктів, як кукурудзяна мука або крупа.

Торберт Рошфорд розробив апельсинову кукурудзу, використовуючи традиційні методи селекції, а не генетичну модифікацію, що зробило його продукт без ГМО.

Помаранчевий колір кукурудзи походить від природних рослинних пігментів, званих каротиноїди, які представляють собою той же сімейство сполук, які надають моркві помаранчевий колір. Каротиноїди природним чином зустрічаються в кукурудзі, але в низьких концентраціях, тому звичайна кукурудза має блідо-жовтий колір.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: