НОВИНИ

В Україні дешевшають огірки

15.12.2019 18:03
загружено (1)

В результаті на сьогоднішній день продавці знизили ціни на іранський огірок до 20-25 грн/кг($0,85-1,06/кг), що в середньому на 18% дешевше, ніж тижнем раніше . На ринку огірків в Україні вже другий тиждень поспіль зберігається тенденція зниження цін, повідомляють аналітики проекту EastFruit. За словами учасників ринку, це було зумовлено значним збільшенням поставок з Туреччини та Ірану, в той час як попит залишався на досить низькому рівні.

Через низькі темпи збуту в роздробі, багато роздрібних мереж і оптові компанії відмовлялися від придбання продукції і планували відновити закупівлі тепличного огірка безпосередньо перед новорічними святами. Ще однією причиною, по якій покупці відмовлялися працювати з імпортною продукцією, була її невисока якість.

В результаті на сьогоднішній день продавці знизили ціни на іранський огірок до 20-25 грн/кг($0,85-1,06/кг), що в середньому на 18% дешевше, ніж тижнем раніше. Якість турецької продукції в більшості випадків оцінювалася як задовільна, тим не менш, продавці змушені знижувати ціни під тиском низького попиту. Так, діапазон цін на турецький огірок на даний момент озвучується в межах 28-30 грн/кг($1,19-1,27/кг).

Також на поточному тижні в невеликій кількості в продаж почали надходити огірки з місцевих теплиць, продавці яких в умовах жорсткої конкуренції з боку імпортної продукції, також були змушені знизити ціни до 30-35 грн/кг($1,27-1,49/кг).

При цьому, варто відзначити, що ціна на тепличні огірки в Україні на даний момент вже в середньому на 27% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: