Від початку листопада на гуртових майданчиках країни стало більше відносно дешевого вітчизняного часнику. Пропонують український часник як виробники, так і населення. Ціни на вітчизняну продукцію стартують від 20 грн/кг (0,65 EUR/кг). Це значно нижче, ніж ціни на імпортний часник, який теж завжди можна знайти поряд з вітчизняною продукцією. Але доступна ціна, в даному випадку, не є гарантією високого попиту, покупці віддають перевагу більш якісній, хоча і значно дорожчій продукції, пише «Інфо-Шувар».
«Від якості залежить не тільки ціна, а й попит на продукцію. Дешевий часник від місцевого населення або залишки від українського господарства продавати важче, ніж значно дорожчий якісний часник. Але ті українські виробники, які змогли зберегти часник в належному товарному вигляді, сьогодні сміливо можуть розраховувати на ціну, яка є навіть вищою від ціни імпортної продукції. Так, більшість наших клієнтів завжди віддають перевагу вітчизняній продукції, але за умов, що її якість не гірша від імпортного часнику»,- розповідають продавці найбільшого в Західній Україні плодоовочевого майданчику для торгівлі з автомобілів, який розташований у Львові на ОРСП «Шувар».
За даними «Інфо-Шувар» станом на середину лютого на ОРСП «Шувар» часник українського виробництва пропонується по 20-50 грн/кг (0,65-1,63 EUR/кг), ціни на імпортний часник, станом на 15 лютого 2019 року було зафіксовано в межах 40-44 грн/кг (1,3-1,43 EUR/кг).