НОВИНИ

На ринках України інспектори видаватимуть спецдозволи на торгівлю

28.04.2020 18:02
1587991909-4739

Після відкриття ринків українські підприємці отримуватимуть спеціальні дозволи на здійснення торгівлі з боку інспектора Державної служби з питань безпеки харчових продуктів: потрібний документ буде видаватися щодня. Про це повідомив державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в етері одного з українських телеканалів, пише agronews.ua.

За словами посадовця відкриття ринків безумовно важлива тема в контексті економічної стабільності країни та заробітку малого бізнесу. У той же час, минулого разу дозвіл на роботу в умовах карантину спричинило за собою низку масових порушень зі сторони підприємців.

«Вийшло так, як виходить досить часто у нашій країні, – взяли і відкрили всі ринки і на цих ринках поліція фіксувала численні порушення», – прокоментував він.

У той же час, головний санітарний лікар країни анонсував, що тепер Україна в цьому питанні спробує інший метод і буде проводити ранковий аудит відповідності нормам, для подальшої торгівлі на ринку.

«Ми прописуємо норми і контроль буде забезпечувати тільки національний рівень – Державна служба з питань безпеки харчових продуктів. Щоранку інспектор буде давати дозвіл або не даватиме дозвіл на відкриття ринку, аналізуючи стан його діяльності за попередній день», – підсумував Ляшко.

Нагадаємо, в Україні 300 тисяч ФОП призупинили діяльність через карантинні заходи.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: