НОВИНИ

Стало відомо, чому на ринках соняшнику і сої відбулось зростання цін

30.11.2019 07:00
sunflower-seeds-02-20180330

Згідно з даними експертів незалежної Експертної ради з питань цінової ситуації на аграрному ринку, станом на 28 листопада, на ринках соняшнику і сої відбулось зростання цін. Про це йдеться у Інформаційному бюлетені незалежної громадської експертної ради з питань цінової ситуації на аграрному ринкуна сайті Аграрного союзу України, передає Агробізнес Сьогодні.

Експерти відмічають, що за минулий тиждень (21-28 листопада 2019 року) ціни на ринку соняшника почали збільшуватись. Так, на умовах поставки EXW-елеватор та СРТ-завод ціни прибавили 200 грн/т, експортні ціни не змінились.

На ринку соняшникової олії ціни грудневої поставки збільшились на 5-10$/т на умовах FOB (порти Чорного моря) за підтримки присутнього попиту та суміжних олійних ринків.

“На ринку активізуються переробні підприємства, що намагаються поповнити свої запаси до тривалих свят. З огляду на це виробники намагаються дещо притримати продажі очікуючи більшої ціни. На підтримку ціни соняшника також грає ринок олії”, – йдеться у повідомленні.

В короткостроковій перспективі аналітики прогнозують поступове збільшення соняшникових цін.

Торгівельна активність на ринку ріпаку залишається на низькому рівні. Ціни більшою мірою несуть декларативний характер. За тиждень на умовах поставки FOB (порти Чорного моря) ціни просіли на 5$/т під тиском тенденцій на європейському ринку ріпаку.

Як прогнозували аналітики, ціни на ринку сої, за звітний період, почали збільшуватись. Так, на умовах поставки EXW-елеватор та СРТ-завод ціни за минулий тиждень прибавили по 300 грн/т, на умовах поставки FOB (порти Чорного моря) ціни залишились на минулому рівні.

“Активний попит основних імпортерів та зростаюча конкуренція за олійну всередині країни стали основним чинником для зростання цін. Аграрії і надалі намагаються стримувати продажі сої. На наступному тижні очікуємо на подальше поступове збільшення ціни на сою”, – зазначається у повідомленні.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: