НОВИНИ

На Рівненщині налагодили випуск халяльної екопродукції

04.10.2021 15:22
91c6c94ed972ea6814ec19f272d0df27_M

У Рівненській області почали випуск халяльної екопродукції. В інноваційний комплекс вкладено понад 70 млн грн. Про це для Укрінформ розповів директор нового підприємства Сергій Марчук, пише agronews.ua.

«Будівництво розпочали навесні. Буквально усе, включаючи зведення приміщень, монтаж та закупівлю необхідного обладнання контролювали експерти з Туреччини, аби весь технологічний процес відповідав канонічним вимогам Ісламу (Шаріату). Виготовлятимемо халяльне м’ясо. Тобто те, яке можуть споживати як пересічні покупці, так і особи, що сповідують мусульманські традиції», – розповів Марчук.

За його словами, основна суть виготовлення напівобваленого м’яса, стейків – в особливому способі забою худоби, який здійснюється без електрошоку, швидкісно, що виключає присутність залишків крові у м’ясі. З огляду на існуючі вимоги до такої продукції, під час її приготування, використовуватимуть спеціальні мийні засоби, які не містять спирту. Діятиме і спеціальна ритуальна кімната, де перед забоєм, за ісламськими традиціями, звучатиме молитва.

«Вже у жовтні підприємство отримає сертифікат “Халяль”. Це дозволить нам експортувати продукцію в усі ісламські країни», – додає Марчук.

Він зазначив, що на території інноваційного комплексу компанія збудувала відгодівельник, закупила кілька десятків теличок м’ясної абердино-ангуської породи. У перспективі це дасть можливість створити замкнутий цикл виробництва екологічно чистої продукції.

У цехах обвалювання, фасування, охолодження і на турецькій лінії вакуумування із потужними холодильними камерами створено комфортні умови праці для понад 30 місцевих мешканців, частина з яких стажувалися у Туреччині.

Такий інвестиційний проєкт, в який вкладено понад 70 млн грн, дозволив створити на Рівненщині нову виробничу екосистему, в якій взаємостосунки між агровиробниками та вітчизняними й зарубіжним покупцями набувають нових, якісних показників.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: