НОВИНИ

На Рівненщині фермерське гоподарство «Серпанок» розвиває експорт агропродукції

01.06.2021 12:40
69

Фермерське господарство «Серпанок», що у селі Грядки Семидубської ОТГ Дубенського району Рівненщини, господарює на 800 гектарах. Про це повідомляє Голос України, пише agronews.ua.

Директор фермерського господарства «Серпанок», що у селі Грядки Семидубської ОТГ Дубенського району Рівненщини, Богдан Миронович Музика у сільському господарстві 56 років. Тож коли мешканці сіл Грядки та Залужжя довірили йому в оренду свої паї, були впевнені, що передали їх в надійні руки.

«Серпанок» господарює на 800 гектарах. Земля, — каже Богдан Музика, — різна за родючістю, тож тут першу скрипку відіграє агрономічна служба, яка знає, що на якій ділянці посіяти. Вирощуємо зернові, а також займаємось племінним тваринництвом”.

Нещодавно у «Серпанку» побував голова Рівненської ОДА Віталій КовальВін поцікавився проблемами і досягненнями господарства.

“Щороку виробляємо 1,5 тисячі тонн зернових: кукурудзи, пшениці, ячменю — та сої і ріпаку, — розповів керівнику області Богдан Музика. — Також розводимо м’ясну худобу абердин-ангуської породи, яку успішно експортуємо в Азербайджан, Таджикистан, Іран, Ліван, Єгипет. Купували у нас племінних тварин і білоруси. Торік наше господарство сплатило до бюджетів усіх рівнів 2,3 мільйона гривень”.

На думку Віталія Коваля, у «Серпанка» великий потенціал і він на правильному шляху у розвитку експорту: таким роботодавцям завжди гарантована державна й обласна підтримка, адже рівень розвитку країни та регіону напряму залежить від обсягів експорту.

“Дотація на корів, компенсація кредиту та вартості насіння. Такими видами державної підтримки на 850 тисяч гривень уже скористалося фермерське господарство «Серпанок», — каже голова Дубенської РДА Всеволод Пекарський.

Хороші відгуки про господарство й у місцевого населення. Люди задоволені, що є кому довірити паї, що земля доглянута, обробляється.

«Серпанок» дає роботу нашим мешканцям. Дехто працює цілий рік, дехто сезонно, — розповідає Семидубський сільський голова Микола Ковальчук. — А ще безвідмовне, коли потрібно допомогти школі, медицині чи з благоустрою”.

Нагадаємо, що на Хмельниччині засіяно майже 16 тис га під цьогорічний врожай.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: