НОВИНИ

На Рівненщині чоловік застрелив червонокнижного лося

21.10.2022 17:21
630_360_1510283133-7046-los

Відповідно до санкції статті, за полювання на звіра, занесеного до Червоної книги України, зловмиснику може загрожувати штраф або обмеження волі терміном до трьох років. Про це повідомляє agrotrend.com.ua, пише agronews.ua.

Працівники карного розшуку відділення поліції №2 (смт Рокитне) Сарненського РВП отримали оперативну інформацію щодо можливого незаконного полювання місцевими жителями.

Відтак, близько сьомої години ранку сьогодні, 15 жовтня, почувши постріли у лісовому масиві, разом із директором мисливських угідь почали прочісувати територію у пошуках браконьєрів.

Зловмисника — 22-річного жителя села Єльне, виявили орієнтовно за годину в урочищі неподалік населеного пункту.

Він уже встиг прикопати рештки убитої тварини, відділивши шкіру та м’ясо. Зброю він також приховав, однак згодом видав її поліцейським.

За фактом незаконного полювання дізнавачі відділення поліції №2 (смт Рокитне) Сарненського РВП внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 248 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження встановлюються також інші особи, які можуть бути причетні до кримінального правопорушення.

Крім того, правоохоронці наголошують, що під час воєнного стану будь-яке полювання на території області заборонено.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: