НОВИНИ

На Рівненщині бушує ботулізм

06.09.2021 07:32
8914

74-річного мешканця села Бутове Вараського району спочатку лікували у стаціонарі інфекційного відділення, а потім у реанімації Зарічненської лікарні. Про це повідомляє, пише agronews.ua.

«Він перебував на лікуванні у важкому стані із супутньою патологією з боку дихальної та серцево-судинної систем і характерними симптомами для ботулізму. Мав порушення зору, опущення повіки, загальну та м’язову слабкість, ускладнення дихання та ковтання, зміну голосу, нудоту», — розповіла лікарка-епідеміолог Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ольга Романчук

Вона зазначила, що чоловік заразився, з’ївши недоброякісну м’ясну консерву зі свинини домашнього приготування.

Діагноз підтвердили в лабораторії особливо небезпечних інфекцій в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

У лікарню чоловік потрапив 28 серпня. Його спершу госпіталізували в інфекційне відділення. У нього були скарги як на двобічну пневмонію: температура, задишка, кашель, нудота. У хворого не підтвердився COVID, аналіз на який робили методом ПЛР. 31 серпня у нього почали наростати симптоми ботулізму, поставлений клінічний діагноз — «ботулізм». 

Першого вересня чоловік помер від ботулізму. В обласному центрі контролю і профілактики хвороб уточнили, що на Рівненщині це перший зафіксований випадок ботулізму у 2021 році.

Нагадаємо, що в Україні запрацює автоматизований моніторинг земельних відносин.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: