НОВИНИ

На Рівненщині відбулися ще три бурштинові аукціони

14.02.2021 15:27
images

На Рівненщині відбулися ще три бурштинові аукціони. Зазначають, що держава отримає від цього 6 мільйонів гривень. Початкова ціна ділянок зросла в середньому у шість разів. Про це повідомляють в Рівненській ОДА, пише  agronews.ua.

Торги спецдозволами на користування надрами, або бурштинові аукціони, відбулися 11 лютого. Йдеться про три ділянки на території Сарненського району: Вежиця -1 площею 9,6 га, Вежиця-2 – 9,67 га та Катеринівка площею 9,9 га. Замовник – Держслужба геології та надр України просила за них 326, 328 та 366 тисяч гривень відповідно.

У торгах взяли участь п’ять суб’єктів господарювання. В результаті початкова ціна трьох ділянок зросла в середньому у шість разів, – заявляють у Рівненській ОДА. Видобувати напівдорогоцінне каміння легально дозволяє закон про бурштин.

“Завдяки цьому ми уже виставили на аукціон 11 ділянок. Попередні 8 вдалося продати за майже 60 мільйонів гривень. Це додаткові кошти для держави і надалі – наповнення місцевих бюджетів та нові робочі місця”, – цитує пресслужба голову ОДА Віталія Коваля.

Варто зазначити, що остаточні результати торгів будуть відомі після підписання договорів. Нині, за даними системи Prozorro, за Вежицю-1 найбільше запропонувало підприємство ТОВ Компанія Транс-Інвест – 3,511 мільйона гривень, за Вежицю-2 – ТОВ Амберлайт – 341, 280 тисяч гривень, за Катеринівку – ТОВ Амбербур 2 мільйони гривень.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: