НОВИНИ

На Рівненщині сільський голова вирощує екзотичні рослини

09.04.2021 11:07
rokambol-ili-luk-chesnok-texnologiya-vyrashhivaniya.1

До обрання вербським сільським головою Каміла Котвінська працювала директором місцевої школи. Нині, каже, роботи побільшало, бо відбувається становлення громади. Про це повідомляє Голос України, пише agronews.ua.

Каміла Котвінська розповіла про своє захоплення — вирощування екзотичних рослин.

“Зараз вирощую рокамболь — гібридний часник, головка якого важить до півкілограма, — розповідає Каміла Вікторівна, демонструючи фото. — Насіння привезла з Америки, вирощую за американською технологією”.

За словами сільського голови, вирощують сільгоспкультури на 50 гектарів землі (паї всієї родини), які обробляє батько-фермер Віктор Буханський.

“Тож вділив мені 9 соток під рокамболь. До речі, він потребує перегною, деревного попелу, торфокрихти й соломи. Перегній вношу під час садіння (після Покрови), попіл — при садінні, а також посипаю ним поле час від часу, торфокрихту вношу одразу після садіння. Ділянку накриваю соломою”, – продовжує пані Каміла.

Навесні солома не згортається. Вона тримає вологу, заважає росту бур’янів. Але часник пробивається крізь солому, бо він грубий, товщиною в діаметрі до 10 сантиметрів. Цього року вирощене Камілою Котвінською забрали на виставку до Києва.

Нагадаємо, що в Україні зміна клімату дозволяє вирощувати екзотику на грядках.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: