НОВИНИ

На Прикарпатті створили потужний агрокооператив із власним переробним комплексом та холодильниками

23.07.2020 10:02
https://agronews.ua/

У Старобогородчанській ОТГ, що на Івано-Франківщині невдовзі запрацює сільськогосподарський кооператив «Дари літа». Підприємство займатиметься вирощуванням, збором, а також переробкою овочів і фруктів. Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківської ОДА, пише agronews.ua.

За його словами голови громади Ярослав Здерка, рада ОТГ вже виділила приміщення площею 200 м2 у селі Лесівка для функціонування кооперативу. Окрім того, за 180 тис. грн закупили холодильну камеру.

Ярослав Здерка відзначив, що ініціатива впроваджується за підтримки програми Добре.

У рамках проєкту міжнародні партнери за $31 тис. закуплять на підприємство спеціалізоване обладнання для сушіння, мийки, а також подріблення овочів і фруктів. Голова громади наголосив, що СОК закуповуватиме сировину у місцевих жителів, а готову продукцію збуватимуть у закладах громадського харчування на Богородчанщині.

«Допомагаємо місцевим підприємцям реалізовувати бізнес-ініціативи. У нашій громаді сприятливі умови для розвитку сільського господарства. Переконанні, що спільна діяльність сприятиме соціально-економічному розвитку ОТГ», — сказав Ярослав Здерка.

Нагадаємо, на Івано-Франківщині створять м’ясо-ковбасний кластер.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: