НОВИНИ

На Прикарпатті запрацювала перша ягідна кооперація

01.07.2021 08:07
3

У селі Мала Кам’янка П’ядицької територіальної громади на Прикарпатті розпочав роботу AGROHUB. Про це повідомляє WestNews, пише agronews.ua.

Ідея проєкту народилася в «Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття» ще у 2019 році. Оскільки громада має чітко виражений аграрно промисловий потенціал AGROHUB буде спеціалізуватися на стартапах повязаних з високо маржинальними культурами.

За основу бралася концепція економічного розвитку П’ядицької територіальної громади та підтримка підприємництва саме в аграрній сфері. Для цього облаштували ділянку площею 12 га, у межах якої створити навчально-виробничий комплекс.

«Цього року завдяки активній громадській участі вдалося реалізувати першу пілотну ініціативу «П’ядицькі культури, з вирощування чорниці канадської. Тут за підтримки місцевої та обласної ради, програми USAID DOBRE було встановлено резервуари води для поливної системи, здійснено монтаж секційної огорожі підключено до мережі електропостачання, підготовлено ґрунт, здійснено монтаж системи крапельного поливу та закладено демонстраційну плантацію саджанців чорниці канадської”, – розповів староста с. Мала Камянка Микола Гришук.

У громаді вважають, що вагомим фактором успіху є саме громадська участь та розуміння, що необхідно відновлювати довіру і співпрацю заради спільного добробуту. Вважливим компонентом проєкту є націлення ініціативи на співпрацю з регіональними, національними, міжнародними та інші програмами, а також приватно-публічного партнерства.

«AGROHUB це фактично унікальний проєкт в області в якому можна впроваджувати аграрні ініціативи за фахової підтримки оператора проєкту КП «Добробут Захід». Ми віримо, що скоро тут можна буде вирощувати не тільки рослини а і місцеві аграрні стартапи, які дадуть поштовх для зайнятості місцевого населення та покращення економічної ситуації в громаді» – зазначив виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Ігор Мельничук.

Нагадаємо, що на Буковині збудували нову високотехнологічну теплицю.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: